Piersi z kurczaka w kokosie
Składniki:
pierś z kurczaka - 2 sztuki
mały brokuł - 1 sztuka
mały kalafior - 1 sztuka
ziemniaki - 4 sztuki
marchewka - 2 sztuki
wiórki kokosowe - 100 gramów
olej
masło
pieprz,sól do smaku
Sposób przygotowania:
1. Podziel piersi z kurczaka na porcje i lekko rozbij je tłuczkiem, następnie dopraw odrobiną soli i pieprzu.
2.Pokrój warzywa na małe kawałki, ziemniaki w cząstki, po czym ugotuj je.
3.Panieruj piersi kurczaka obtaczając je w kolejności w mące, jajku oraz wiórkach kokosowych.
4.Usmaż panierowanego kurczaka na złoty kolor. Następnie przesmaż przygotowane warzywa na maśle i podawaj je z gotowym mięsem.*
*Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Smacznego!
Świetny przepis ;) Na pewno go wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńhttp://ania-ann.blogspot.com